 |
Račte vstoupit |
Na vědomost se dává, že od včerejška trávím australské večery v jednom z nejluxusnějších hotelů v Sydney - v Blue Hotelu ve Woolloomoolu (píše Honza). Pokud by mi snad někdo začínal závidět, tak rozhodně není třeba. Nepohybuji se totiž v sektoru vyhrazeném pro hosty, ale jako již tradičně v kuchyni v sektoru mytí špinavého nádobí.
Drobná odlišnost proti předchozím zkušenostem z jiných kuchyní je v tom, že jen na mytí nádobí jsme tu včera byli čtyři a někdy je prý lidí ještě víc. Každý se stará o svůj part, aby celkový výsledek neměl chybu. Já jsem si první večer nejdřív chvíli zkusil klasické mytí a později jsem se vystřídal s kolegou a přešel na vysušování nádobí a roznášení po kuchyních (je jich tu několik - nejlepší je vlastní cukrárna :)). Zbylí dva lidé se věnovali příborům a skleničkám.
 |
Hosté tu raději místo aut parkují stylovější jachty |
I tady na mě čekalo překvapení. Nesu talíře do kuchyně a jeden z kuchařů na mě anglicky haleká: Where are you from, mate? (Odkud jsi, kámo?) Tak mu říkám, že z Čech. Odpověď: Ou shit (A sakra :)) Něměl jsem čas se pozastavovat nad podivnou reakcí, ale když jsem se do téhle části kuchyně vrátil za chvíli znovu a ptal jsem se kam mám dát odlišný druh talířů, tak mi onen kuchař u česky povídá: Dej je třeba sem. Jak se jmenuješ? Říkám mu, že Honza a on na to: No bezva, já jsem taky Honza, těší mě.
Takže první noc je za mnou. Pokud si zvyknu na směny končící v jednu nebo v půl druhé ráno a ohodnocení práce bude podobně nadstandardní jako je celý hotel, nebo alespoň standardní tak, aby mi to ponocování stálo za to, tak bych tu snad mohl nějakou chvíli vydržet :). Dnes vyrážím večer znovu, tak se uvidí.
 |
Na jedné straně kotví jachty hostů hotelu na druhé straně je zřejmě základna australského vojenského námořnictva. |
Žádné komentáře:
Okomentovat