| Poslední hit. Mramorová třená buchta s čokoládou a kokosem. |
Jelikož máme oba dva po dobu svého pobytu v Austrálii poměrně vysoký výdej energie - ať už v práci nebo v posilovně - vyvstala postupem času otázka, jak chybějící energii tělu vrátit a nespoléhat se pouze na polotovary z místních supermarketů, ale trochu víc si stravování užít.
Kromě vaření klasických surovin jako jsou brambory, rýže nebo špagety postupně rozšiřujeme sortiment o nejrůznější drobná vylepšení, která naše žaludky náležitě ocení. Jídelníček, jehož jádro tvoří kuřecí maso ať už v přirozené podobě celého kuřete nebo nějaké jeho napodobeniny v kuřecích nugetách, se postupně rozšířil o tuňákovou pomazánku, mrkvové pyré, každý den teď již pravidelně začíná i končí variací mléčných ovocncých koktejlů. Sortiment příloh obohatily fazole.
Posledním velkým kuchařským počinem bylo pečení třené buchty. Jelikož už se dva pekáče téměř vyprázdnily, zřejmě se povedla.
Přiloženo je několik obrázků, které dokumentují, že s prázdnými žaludky rozhodně spát nechodíme.
(napsal Honza).
(A Libor dodává). S úbytkem kil si tělo prostě vyžádá vyšší příjem, někdy jde přímo o obžérství. Ale krásný. Když se člověk vrací z práce a hodiny ukazjí kolem jedenácté večer a člověk za poslední hodiny poznal akorát mrkev, jablko a čtyři tousty s něčím (pro někoho to je možná dost), tak při otevření lednice a skříně s poživatinami zažíváte slastné chvíle. Nejdříve první večeře - třeba půlka pizzy, poté dva tousty s tuňákovou pomazánkou. To vše zapijete koktejlem z ovoce a mléka. Zdálo by se, že to stačí, že žaludek má z čeho brát (možná až moc), že poznal různé příměsy, ale ne. Libor završí tento rituál půlnočním kafem s buchtou. Problémy se spánkem poté nemám, protože usnu po práci jako špalek. A že se nemá na noc přejídat? Že se potom tloustne? Že tělu je těžko? Třikrát říkám ne. Tuková vrstva mi nepřirůstá, také netloustnu a těžko mi rozhodně není, naopak. Takže jen více a více potravin do našich těl. Tělo je stroj, který pracuje, a tedy potřebuje příjem. A my tak plníme na více než 100 procent.
| Svačina. Toasty s mrkvovým pyré a tuňákovou pomazánkou. |
| Snídaně. Liborova snídá čaj, kávu, ovocný koktejl a závin, Honza závin nahrazuje rozinkkovým toastem s marmeládou. |
| Energie na talíři. Kopec rýže a kuře - to se nedá odmítnout. |
| Koktejly. Nejoblíbenější varianta obsahuje mléko a banán, Honza přidává lžičku medu. |
Žádné komentáře:
Okomentovat