pátek 12. září 2014

Přišly dva dopisy za elektriku. Copak v nich?

 Otevřu schránku a vykouknou na mě dvě obálky od Energy Australia - přišly dva dopisy a v nich skryté tajemství. Skoro jsem se bál, abych nedostal ránu, předchozí psaní mělo svoji sílu. Bylo v ní za tolik elektriky, že se málem nevešla do obálky:-).
Před měsícem přišel účet na 1000 dolarů za deset týdnů, suma, která vyrazila dech nejen mě a Eddiemu, ale i lidem v baráku.
 Takže Eddie zavolal, zažádal o vysvětlení a po měsíci přišel verdikt. Ještě předtím někdo přišel zkontrolovat odběr, ale v něm to nebylo.
 Kde byl problém?
 V obou přišlých dopisech byly faktury, v jednom i psaní s omluvou - předpokládám, že v tomto století všechny faktury chrlí počítač, ale údaje do něj musí někdo zadat, a tady byl právě asi zakopaný pes, člověk byl, je a bude tvor omylný.
 Omluva zněla, že nám bylo započítáno jiné číslo zákazníka. Podle ty sumy, to musela být nějaká pekárna, která peče nonstop :-).
 Verdikt nakonec je, že za třináct týdnů máme zaplatit 430 dolarů, což už je jiná suma. Takže tohle vyřešeno, teď už jen zaplatit.

Žádné komentáře:

Okomentovat