sobota 23. srpna 2014

Když je práce za odměnu...

Slavnostní hosté přicházejí                         Source: rasnsw.com.au

Práce v kuchyni obvykle není tak zajímavá, že by stálo za zmínku rozepisovat se o horách špinavého nádobí, vystresovaných šéfkuchařích nebo nikdy nekončícím uklízení a leštění kuchyně. Občas se však poštěstí pracovat na akci, kde si člověk krásně zarelaxuje v příjemném prostředí, obklopen vybranými lahůdkami prvotřídních kuchařů.

Tento týden se mi jedna taková příjemná příležitost naskytla. Pomáhal jsem na slavnostním večeru Královské zemědělské společnosti Nového Jižního Walesu /Royal Agricultural Society of NSW - jejíž předseda uděloval tak jako každoročně medaile nejlepším z komunity. Na následujících obrázcích zdokumentuji, že občas není v kuchyni zas tak velká dřina.. Je tedy pravda, že hostů bylo kolem tří set takže i těch pár jednoduchých úkonů nějakou práci dá, ale v porovnání s běžnou náplní práce to byl absolutní relax.
Entrée:Kaczanowski & Co's beef pastrami  Mým úkolem bylo ozdobit každý talířek velikosti kolečka salámu malou zelenou větvičku navrchu. Source: rasnsw.com.au
Meredith Dairy Fresh Chevre - beetroot - liquorice Tohle je kombinace červené řepy s lékořící no a mým příspěvkem na talíři je ono malé kolečko vpravo.   Source: rasnsw.com.au
Dry aged black angus, provided by finalist, Richard Gunner Fine Meats Tentokrát se moje pracovní usilí skrzlo v podobě pórku a jarní cibulky pod kus masa. Source: rasnsw.com.au


Apple crumble featuring finalist Bulla Family Dairy with their "Dollop" 35% Thick Cup Cream No a u dezertu na mě zbylo jen položit na jablečné pyré tři kousky vařených jablíček a vyrazit k domovu. Source: rasnsw.com.au

Žádné komentáře:

Okomentovat