úterý 24. července 2012

Nic zásadního, ale proběhla ochutnávka hlavonožce a trhání chobotnice

 Abych taky něco zase po čase přidal. Není v podstatě nic nového, ale aby doma věděli, že stále žiju :-). Pondělí a úterý proběhly podle plánu - restaurace a úklid. Do toho se v italské restauraci také objevil majitel, který mě přijímal. Vše proběhlo v pohodě, doufám, že se bude usmívat i příští týden, až mu řeknu o výplatu.¨
 Z druhé práce dvakrát volal šéf, což je pro mě pohroma. Telefonní hovory v angličtině, navíc, když jste v druhé práci, tak to je zážitek. Nakonec z toho vyplynulo, že dnes mi byla přiděla další kancelář na novém místě, mělo by to být ale jen jednou za měsíc, tak uvidíme. Mapu jsem už nastudoval, ale jede se mnou Jenda, který má chytrý telefon, dnes jsou celkem čtyři adresy, do půlnoci máme co dělat. Jenda skončí školu a maže na Newtown, kde máme ve tři sraz.
 Ale taky něco z jiného a chutnějšího soudku. Poprvé v životě jsem ochutnal hlavonožce, a to kalamáry obalované v těstíčku. Doma jsem kolem toho chodil jako kolem horké kaše, ale tato strava v podání itálské restaurace v Sydney mě nadchla, skoro jako kuře. Druhý den jsem měl tu čest ochutnat i rizoto. Ano, rizoto, ale jaký! Školní jídelna a chuť tohoto českého pokrmu je něco absolutně jiného - co jsem viděl, tak je připravované z pyré z ořechů, dál nevím, ale fantazie. Do třetice jsem už nic neochutnal, ale dostala se mi do rukou chobotníce, kdyby se natáhla její chapadla, tak mohla mít do metru. Trhal jsem jí na kusy a čistil, je to jako kuřecí, jen prý jemnější. Zeleninový salát s chobotnicí vyjde na 25 dolarů (520 korun). (psal Libor)

Žádné komentáře:

Okomentovat